به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در حاشیه چهارمین همایش فنآوریهای نوین صنعت ساختمان در گفتگو با خبرنگاران، گفت: یکی از سیاستهایی که وزارت راه و شهرسازی دنبال میکند تقویت برگزاری همایشها و ایجاد دبیرخانههای دائمی فنآوری و علمی در استانهای سراسر کشور و شهرهایی است که قابلیت برگزار همایش را دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ایده تشکیل دبیرخانههای دائمی در استان ها توسط دولت یازدهم تقویت شده است.
مظاهریان با اشاره به اینکه تاکنون ۶ دبیرخانه دائمی در ۶ استان کشور تعیین شده است، افزود: اعطای دبیرخانه دائمی به معنای یک برند برای استان است. اینکه یک استان میتواند حول یک محور مشخص، استدلالهای استان و تواناییهایش را در همکاری با دیگر نقاط کشور نشان دهد و در طی دو دهه از آن پشتیبانی کند برای برخی از شهرها نهایی شده است.
وی ادامه داد: خراسانرضوی به عنوان دبیرخانه دائمی فنآوریهای نوین ساختمانی، استان هرمزگان به عنوان دبیرخانه دائمی بتن، استان یزد به عنوان دبیرخانه دائمی مصالح ساختمانی، استان مازندران به عنوان دبیرخانه دائمی HSE تعیین شده است.
مظاهریان گفت: در دبیرخانههای دائمی، هدف اصلی این است که بتوان هماهنگیهای لازم را در سطح استان ایجاد کرد و از طریق این هماهنگیها، انباشت دانش رخ دهد و دانش روز به گفتگو گذاشته شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: استان خراسان رضوی در تشکیل دبیرخانهها و به مشورت گذاشتن، مباحث علمی جلودار است.
مظاهریان گفت: امسال چهارمین دبیرخانه در مشهد برگزار شد که نسبت به دو سال گذشته از نظر علمی و گسترش مطالبی که در آن ارایه می شود و هدفمند شدن سمینار، رشد قابل توجهی کرده است و این به همت استان اتفاق افتاده است و شاهد این هستیم که به طرز بیسابقه ای ۳۵ کارگاه قابل توجه برگزار شده است.
وی یکی از نکات مثبت این همایش را حضور شرکت ها و میهمانان بین المللی عنوان کرد و افزود: موضوعات تکنیکی با میهمانان خارجی و اعضای داخلی به مشورت گذاشته و در مورد آنها بحث شد. همچنین یکی از نکات بارز این دوره از همایش، پخش کارگارها به صورت آنلاین در ۵ استان کشور بوده است.
مظاهریان تاکید کرد: روند به کارگیری فنآوریهای نوین ساختمانی، روند رو به رشدی بوده است و حضور سرمایه گذاران و مهندسان و مردم در همایشها نشان از برنامهریزیهای اساسی همایشهای فوق است.
وی با اشاره به اینکه نتایج همایش ها، وظایفی را برای برخی از سازمان ها ایجاد کرده است، گفت: سازمان ملی استاندارد باید کلیه محصولات ساختمانی را مورد مداقه قرار دهد و محصولات را تایید کند. همچنین، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وظیفه دارد که پروانه فن آوری نوین ساختمانی را صادر کند و با آییننامهها تطبیق دهد.
مظاهریان تاکید کرد: شانس استفاده از فن آوریهای نوین صنعت ساختمانی مطابقت با بازار و اقتصادی بودن آنها است. بنابراین یک شانس نیز بازار و استقبالی است که بازار نسبت به فنآوریها دارد که باید بتواند اقتصادی باشد و با شرایطی که ما در صنعت ساختمان داریم بتواند خود را تطبیق دهد.
وی گفت: نقشی که دبیرخانهها و سمینارها دارند این است که بتوانند این فنآوریها را معرفی کنند. در مورد آن گفتگو شود و فنآوریهایی که منطبق با توسعه پایدار است و میتواند در فرایند ساختمانسازی و کیفیت ساخت و ساز را گسترش بدهد معرفی و به کار گرفته شوند. /
نظر شما